|
|
|
|
Versenyképes baromfitermékek - hűtés nagy sebességű levegővel
|
1990. május 8., kedd - A Bábolnai Mezőgazdasági Kombinát
győri baromfifeldolgozó gyárában olyan hűtőrendszert helyeztek
üzembe, amelynek segítségével a Közös Piac országaiban is
versenyképes lesz az előhűtött baromfihús. A baromfi előhűtése
hagyományos technológiával vízzel történik, kádakba merítve,
úsztatva hűtik le a kívánt hőmérsékletre az árut. A most elkészült
holland gyártmányú alagútban viszont nagy sebességű levegővel hűtik
a baromfit. Ezzel a módszerrel, jobb higiéniai körülmények között,
meggyorsítják a hőelvonást, megelőzik a baromfihús színelváltozását,
csökkentik víztartalmát és növelik eltarthatóságát. A hagyományos
vízbemerítéses módszerrel előhűtött áru eltarthatósága csupán 72
óra, míg a léghűtésesé 144 óra.
Az új módszerrel előhűtött baromfit minden piacon darabolt formában és egészben is magasabb áron lehet értékesíteni. Az Európai Gazdaság Közösség piacain jóformán már csak az ilyen termékeket lehet előnyösen eladni. (MTI)
1990. május 7., hétfő 22:00
|
Vissza »
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Az oldalon olvasható MTI hírek a Magyar Távirati Iroda korabeli, napi 250-300 hírből álló teljes napi kiadásaiból származnak. A fotóválogatás alapja az MTI napi 1000 darabból álló negatív állománya. A szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 1 § (2) p) pontja és 84/A §-a alapján törvényi védelem alá tartoznak. Tilos azokat akár eredeti, akár átírt formában bármilyen médiumban közölni, sugározni vagy továbbadni, részben vagy egészben számítógépen tárolni - a személyes és nem kereskedelmi felhasználás eseteinek kivételével. (Az adatbázis-azonosítót az MTI belső szerkesztőségi rendszere tartalmazza.)
Az MTI előzetes engedélye nélkül tilos az MTI honlapjaira mutató, valamint az oldalak belső tartalmához vezető link elhelyezése.
|
|
|
|
|