|
|
|
|
|
|
|
|
MDF indítvány Leninváros politikai infrastruktúrájának reformjához
"1. Az MSZMP leninvárosi pártbizottságának épületét bocsássák a
tanács rendelkezésére, hogy eredeti funkciójában enyhíthesse a város
lakásgondjait
2. A Tanácsháza váljék Városházává, párhuzamosan a tanácsi
adminisztráció létszám-, eszköz- és helyigényének csökkentésével
3. A Városháza adjon helyet a helyi politikai szervezeteknek is,
rendelkezésükre bocsátva a működésükhöz szükséges, már egyébként is
meglévő infrastruktúrát "
Deutschlandunk:
Hagyományos fegyverek leszerelési egyezménye
"A 23 részt vevő állam - vagyis a NATO és a Varsói Szerződés
tagországai - nemcsak a cél, a módszer és a leszerelési terület -
tehát az Atlanti-óceán és az Urál-hegység közötti térség -
tekintetében, hanem két elvben is egyetértenek: akinek több fegyvere
van, annak többet kell megsemmisítenie, és ahol több fegyver van,
ott kell kezdeni a leszerelést. Vagyis Németországban, éspedig az
Elba folyó mindkét oldalán, ahol - mint közismert - nagy mennyiségű
hagyományos és atomfegyvert halmoztak fel."
|
|
|
|
|
|
|
Újabb élelmiszerek szavatossági idejét állapították meg
|
1989. augusztus 23., szerda - Újabb élelmiszerek fogyaszthatósági határidejét, illetve minőségmegőrzésének az időtartamát állapította meg a gyártó kérésére a mezőgazdasági és élelmezésügyi miniszter, a kereskedelmi, valamint a szociális és egészségügyi miniszterrel egyetértésben.
Az új termékek között van a Heves és Vidéke Áfész Tarantella elnevezésű sós keksze, amelyet fél kilogrammos csomagolásban hozhatnak forgalomba a gyártástól számított 90 napig. Újdonságnak számít a Heves Megyei Sütőipari Vállalat konyhakész kenyere, svájci kiflije, úgynevezett csavart briósa, illetve tejes zsemléje; mindegyik 5 hónapig őrzi meg minőségét, ha mínusz 18 Celsius fokon tárolják. Kukoricadarával készült az abonyi Új Világ Tsz ízesített ,,tejbegríze,,, amely 90 napig tartható el. A Baranya Megyei Tejipari Vállalat legújabb terméke, a félzsíros tehéntúró 0 és plusz 10 Celsius fok között tárolva legalább 3, de legfeljebb 5 napig fogyasztható az engedély-okirat szerint. Egy budapesti ,,Pizzéria,, Kft pizzaporral jelentkezett, terméke 5 hónapig őrzi meg biztonosággal a minőségét. Néhány új húskészítmény szavatossági idejét ugyancsak meghatározták. A békéscsabai székhelyű Csabai Húskereskedelmi Vállalat sertésbélbe töltött csabai burgonyás kolbásza június 1-je és szeptember 30-a között 14 napig, október 4-je és március 31-e között 21 napig őrzi meg biztonsággal a minőségét. Az Orosházi Baromfifeldolgozó Vállalat baromfikolbásza és csirkemájasa 0 és plusz 5 fok közötti hőmérsékleten tárolva 21, illetve 16 napos fogyaszthatósági határidőt kapott. (MTI)
1989. augusztus 22., kedd 19:39
|
Vissza »
A hírhez kapcsolódik »
|
|
|
|
|
|