|
|
|
|
Egészségesebb lett a belga sültkrumpli
|
Brüsszel, 1990. szeptember 6. csütörtök (AP) - Sokat javult a belga
nemzeti eledelnek kikiáltott - bár brit földön is saját felfedezésnek
tekintett - sültkrumpli, pontosabban a vékony hasábcskákra vágott,
forró olajban aranybarnásra sütött, sóval és majonézzel ízesített
eledel minősége. A kedvező változást az hozta, hogy kurmplisütödések
többsége betartja a szigorúbb előírásokat az étolajjal kapcsolatban.
Mindezt az fogyasztói érdekvéddelmi csoport felmérése és szúrópróba falatozása, no meg méricskélése derítette ki. Eszerint a sütödék 43 százaléka jó, vagy kiváló étolajat használ. Három éve 21 százakos volt ez az arány. A rossz, állott, illetve már agyonsütött, az egészségre káros étolaj aránya 1987 óta 58-ról 25 százalékra csökkent. +++
1990. szeptember 5., szerda 21:13
|
Vissza »
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Az oldalon olvasható MTI hírek a Magyar Távirati Iroda korabeli, napi 250-300 hírből álló teljes napi kiadásaiból származnak. A fotóválogatás alapja az MTI napi 1000 darabból álló negatív állománya. A szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 1 § (2) p) pontja és 84/A §-a alapján törvényi védelem alá tartoznak. Tilos azokat akár eredeti, akár átírt formában bármilyen médiumban közölni, sugározni vagy továbbadni, részben vagy egészben számítógépen tárolni - a személyes és nem kereskedelmi felhasználás eseteinek kivételével. (Az adatbázis-azonosítót az MTI belső szerkesztőségi rendszere tartalmazza.)
Az MTI előzetes engedélye nélkül tilos az MTI honlapjaira mutató, valamint az oldalak belső tartalmához vezető link elhelyezése.
|
|
|
|
|