|
|
|
|
felcím: A Big Mac megbízhatósága keres a McDonald,s
|
Amikor Burgert Róbert, a Bábolnai Mezőgazdasági Kombinát vezérigazgatója aláírta a vegyesvállalat megalapításáról szóló szerződést Steven J. Barners-szel, a McDonald,s Corporation alelnökével, ezt mondta: "Hiszek benne, hogy Magyarországon is lehet egyenletesen, megbízhatóan jó minőségű árut termelni, és azzal tömegeket kiszolgálni". Azóta bebizonyosodott, hogy valóban lehet. A hamburger íze, a formatervezett zsemle mérete, a Big Mac illata az elmúlt két évben semmit se változott, és a minőség megbízhatóságáért a publikum kitartásával fizet. A Régiposta utcai gyorsétteremben ma nem kevesebb vendéget szolgálnak ki, mint a nagy feltünést keltett nyitás idején. Ellenkezőleg: többet. A megbízhatóság bizonyítékaként érdemes felidézni azt is, amit az akkor alakult vegyesvállalat ügyvezető igazgatója 1986 novemberében, a szerződés megkötésekor állított. Eszerint 1987 májusában megnyitják az első budapoesti üzletet, amelyet négy további gyorsétterem követ. Az amerikai cég a képződő nyereséget kezdetben nem kívánja kivinni az országból, hanem további magyarországi gyorséttermek létesítésébe fekteti be. Most, majdnem három évvel később. Fazekas Endre ügyvezető igazgató így beszél: - Hamarosan, legkésőbb a jövő év elején nyitunk Budapesten, a Nyugati pályaudvar mellett, és Győrben, a sétáló utcában, a Hungária étterem helyén. 1990 végéig megépül a kispesti, és 1991 elejére elkészül a pécsi McDonald,s. Mivel időközben csillagászati magasságba emelkedtek az ingatlanárak és bérleti díjak, a fejlesztéshez nem elég a képződő nyereség. Ezért a vegyesvállalat megemeli alaptőkéjét és bankhitelet vesz fel. Az ingatlanok kiválasztása, megépíttetése mellett a jövendő gyorséttermek berendezéséről, nyersanyagellátásáról, és személyzetének kiképzéséről is gondoskodni kell. A Marx téri üzlet alkalmazottait szeptembertől kezdik kiválogatni, és a Régiposta utcai étteremben betanítani. Győrben, ahol nincs hasonló iskola, az új üzlet lesz a gyakorlatozás színhelye. - Magyarország 35-40 üzletes piac, amit 15 év alatt építünk ki - állítja magabiztosan Fazekas Endre - ami annyit tesz, hogy becslésünk szerint, az ő módszereikkel, naponta két-háromszázezer hamburgert lehet itt eladni. (folyt.)
1989. augusztus 8., kedd 12:41
|
Vissza »
Folytatásokkal »
A hírhez kapcsolódik »
|
|
|
|
|
|