|
|
|
|
Csúcs-gasztronómia
|
Párizs, 1989. július 19. szerda (UPI) - Több mint 20 tonna ételt 10 ezer üveg borral öblített le az a hétezer újságíró és technikus, aki a ,,Hetek,, tanácskozását tudósította vagy ott segédkezett - így vonták meg kedden a csúcs gasztronómiai mérlegét a Párizsban.
Az ételek előállításához egyebek között hat tonna húst, két tonna halat és egy tonna sajtot használtak fel. A szomjas sajtó a négy nap alatt 100 üveg whiskyt is elfogyasztott. A csúcsszinvonalú ellátás a francia kormánynak is csúcskiadást jelentett: közel 6 millió frankba (900 ezer dollárba) került.+++
1989. július 19., szerda 07:37
|
Vissza »
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Az oldalon olvasható MTI hírek a Magyar Távirati Iroda korabeli, napi 250-300 hírből álló teljes napi kiadásaiból származnak. A fotóválogatás alapja az MTI napi 1000 darabból álló negatív állománya. A szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 1 § (2) p) pontja és 84/A §-a alapján törvényi védelem alá tartoznak. Tilos azokat akár eredeti, akár átírt formában bármilyen médiumban közölni, sugározni vagy továbbadni, részben vagy egészben számítógépen tárolni - a személyes és nem kereskedelmi felhasználás eseteinek kivételével. (Az adatbázis-azonosítót az MTI belső szerkesztőségi rendszere tartalmazza.)
Az MTI előzetes engedélye nélkül tilos az MTI honlapjaira mutató, valamint az oldalak belső tartalmához vezető link elhelyezése.
|
|
|
|
|