 |
 |
|
 |
 |
|
 |
 |
OS:
A Kisemmizettek Érdekvédelmi Egyesületének közleménye
"... az
a képviselő, aki ezt az - egyébként a hatályban lévő összes
jogszabályt megsértő, a választási ígéreteiket megszegő koalíciós
pártok kapkodó alkudozását tükröző - törvényvázlatot megszavazza,
legyen annak tudatában, hogy egyúttal a bukott rendszerben
megszerzett vagyonának túlnyomó részét ajánlja fel az államnak - a
kormány által meghirdetett közteherviselés jegyében.
"
Amerika Hangja, Esti híradó:
Terjed a sátánizmus
" A sátán, aki jelét, a lefordított keresztett és a három 6-ost
itt-ott hagyja a falakon, az aluljárókban, eddig csupán csak ölt.
Egy tizenéves feldarabolta a hugát, egy másik az anyját, és
gyakorlattá vált a középiskolások között, hogy felhívogatják az
ártatlan szőke lányokat azzal, hogy ők kijelöltek az ördög számára,
és sajnos adott időpontban le kell őt mészárolniuk, áldozván ezzel
az alvilági hatalmaknak.
"
|
|
 |
|
 |
 |
 |

Húsfogyasztás - rák
|

Boston, 1990. december 13. csütörtök (AP) - Egy széles körű
amerikai felmérés ismét igazolni látszik a táplálkozási szakértők
régi figyelmeztetését: kétszer nagyobb a rákos megbetegedés
kockázata azoknál, akik sok ,,vörös húst,, , vagyis disznót, marhát
és birkát fogyasztanak.
A bostoni Brigham and Women,s kórház orvosai 88.751 amerikai ápolónő táplálkozási szokásait követték figyelemmel hat éven keresztül (1980-tól 1986-ig), és megállapították, hogy két és félszer nagyobb a vastagbélrák kialakulásának esélye azoknál, akik minden nap főételként húst esznek. A húsfogyasztás mellőzésével fokozatosan csökken a megbetegedés kockázata, azok a nők, akik havonta, vagy hetente csak egyszer ettek húsételt, csak 40 százalékkal voltak veszélyeztetettebbek, mint a húst kerülő asszonytársaik.
Peter Greenwald, az amerikai országos rákkutatási intézet munkatársa szerint a tanulmány újabb bizonyítékot szolgáltat az állati zsírok veszélyességére, ugyanakkor óvott attól, hogy ennek hatására az emberek teljesen húsmentes diétára térjenek át. - A hús értékes táplálék. A felmérés üzenete az, hogy csökkentsük, nem pedig az, hogy beszüntessük a húsfogyasztást - mondta.
A vizsgálatot irányító Walter C. Willett összegzése szerint eredményeik alapján nem kell módosítani az egészségügyi szervezetek általános ajánlásain: a húsevés csökkentése, a csirke, hal és zöldség fogyasztásának növelése a cél. +++
1990. december 13., csütörtök 08:38
|

Vissza »
|
|
|
 |
|
|