|
|
|
|
Kína - lépések a turizmus fejlesztésére
|
Peking, 1989. december 4. hétfő (AFP) - ,,Hadat üzent,, a borravaló és a vesztegetés ellen a kínai Országos Idegenforgalmi Hivatal. Az országos kampány célja, hogy fellendítse a külföldi turizmust, amely erősen visszaesett a júniusi véres események, illetve a szolgálatások gyenge színvonala miatt - írja a China Daily, angol nyelvű napilap.
A lap idézi a hivatal elnökhelyettesét, aki elmondta: szeretnék megakadályozni, hogy az idegenvezetők és a buszsofőrök borravalót fogadjanak el a külföldiektől, másrészt pedig, hogy külön pénzek fejében egyes éttermek és szállodák felé tereljék a turistákat. Mint a hivatal vezetőjének helyettese elmondta, a borravalózás és a vesztegetés az utóbbi évek során igen elterjedt Kínában, s ez hátrányosan hat a turizmusra. Emlékeztetett arra, hogy már a júniusi események előtt is csökkent a Kínába látogató külföldiek száma, s ezért az idegenforgalmi alkalmazottakat hibáztatta. Szeptemberben egyébként egy kínai idegenforgalmi szakember úgy vélekedett: Kínának legalább 2 évre lesz szüksége ahhoz, hogy a turistaforgalomnak a pekingi vérengzések miatti visszaesését - amely becslések szerint mintegy 1,3 millió dollár veszteséget okozott - elensúlyozni tudja. +++
1989. december 3., vasárnap 19:16
|
Vissza »
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Az oldalon olvasható MTI hírek a Magyar Távirati Iroda korabeli, napi 250-300 hírből álló teljes napi kiadásaiból származnak. A fotóválogatás alapja az MTI napi 1000 darabból álló negatív állománya. A szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 1 § (2) p) pontja és 84/A §-a alapján törvényi védelem alá tartoznak. Tilos azokat akár eredeti, akár átírt formában bármilyen médiumban közölni, sugározni vagy továbbadni, részben vagy egészben számítógépen tárolni - a személyes és nem kereskedelmi felhasználás eseteinek kivételével. (Az adatbázis-azonosítót az MTI belső szerkesztőségi rendszere tartalmazza.)
Az MTI előzetes engedélye nélkül tilos az MTI honlapjaira mutató, valamint az oldalak belső tartalmához vezető link elhelyezése.
|
|
|
|
|