|
|
|
|
Nyári csúcsüzem a konzervgyárakban (2. rész)
|
A Debreceni Tartósítóipari Kombinát a tavalyi mennyiség kétszeresét, összesen 3000 tonna kajszibarackot dolgoz fel ebben a szezonban. Itt már befejezéshez közeledik a kajszibefőtt és a -dzsem készítése. Javában tart viszont az őszibarack szezonja. A hűvös idő miatt azonban lelassult e gyümölcs érése, így a csúcsidőszak is néhány nappal eltolódik. Hozzáláttak a csemegekukorica feldolgozásához, a terv szerint összesen 20 ezer tonna szem kerül a konzervdobozokba, illetve mirelite áruként a fogyasztókhoz. A Békéscsabai Konzervgyárban is az uborka okozza a legnagyobb fejtörést, a gyenge termés miatt veszélyben az exportkötelezettség teljesítése. Hollandiából, Ausztráliából, Japánból és Svédországból összesen 2000 tonna uborkakonzervet rendeltek, ezeken a helyeken már jó hírt vívott ki magának a gyár különféle savanyúságaival. (MTI)
1989. július 27., csütörtök 21:16
|
Vissza »
Folytatásokkal »
A hírhez kapcsolódik »
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Az oldalon olvasható MTI hírek a Magyar Távirati Iroda korabeli, napi 250-300 hírből álló teljes napi kiadásaiból származnak. A fotóválogatás alapja az MTI napi 1000 darabból álló negatív állománya. A szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 1 § (2) p) pontja és 84/A §-a alapján törvényi védelem alá tartoznak. Tilos azokat akár eredeti, akár átírt formában bármilyen médiumban közölni, sugározni vagy továbbadni, részben vagy egészben számítógépen tárolni - a személyes és nem kereskedelmi felhasználás eseteinek kivételével. (Az adatbázis-azonosítót az MTI belső szerkesztőségi rendszere tartalmazza.)
Az MTI előzetes engedélye nélkül tilos az MTI honlapjaira mutató, valamint az oldalak belső tartalmához vezető link elhelyezése.
|
|
|
|
|