|
|
|
|
Brit fagylaltok - betegség-gombócgócok
|
London, 1989. augusztus 4. péntek (AP) - Az idei nyár felettébb forró Nagy-Britanniában, és a britek minden korábbinál inkább veszik a fagylaltot. A fogyasztók szövetsége szerint azonban sokkal mértékletesebbnek kellene lenniök a hűsítő édességgel, ugyanis - olvasható a szövetség lapjának, a ,,Which ?,,-nek augusztusi számába - átlagban minden harmadik gombóc betegségek baktériumait hordozza magában, legalábbis Londonban és Yorkshire-ben.
A baktériumok tömeges jelentkezéséért a fagylaltosok felszerelésének tisztátalanságát okolja a magazin, kiemelve, hogy főképp a mozgóárusoknak nincs idejük a tartálypucolásra. A vizsgálatok során kiderült: 47 fagylaltból 21 ,,hordozott magában,, kórokozókat, a még veszélytelennél nagyobb mennyiségben. A szövetség a skót egészségügyi előírásokat vette alapul, amelyek szerint egy gramm fagylaltban 50 ezer baktérium engedhető még meg. Csakhogy a 47 vizsgált fagylaltmintából 16-ban 1 milliónál is több baktérium hemzsegett... +++
1989. augusztus 3., csütörtök 20:58
|
Vissza »
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Az oldalon olvasható MTI hírek a Magyar Távirati Iroda korabeli, napi 250-300 hírből álló teljes napi kiadásaiból származnak. A fotóválogatás alapja az MTI napi 1000 darabból álló negatív állománya. A szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 1 § (2) p) pontja és 84/A §-a alapján törvényi védelem alá tartoznak. Tilos azokat akár eredeti, akár átírt formában bármilyen médiumban közölni, sugározni vagy továbbadni, részben vagy egészben számítógépen tárolni - a személyes és nem kereskedelmi felhasználás eseteinek kivételével. (Az adatbázis-azonosítót az MTI belső szerkesztőségi rendszere tartalmazza.)
Az MTI előzetes engedélye nélkül tilos az MTI honlapjaira mutató, valamint az oldalak belső tartalmához vezető link elhelyezése.
|
|
|
|
|