|
|
|
|
Krúdy Gyula emlékalapítvány
|
1989. július 7., péntek - Kövi Pál, gasztronómiai szakíró, a New York-i Four Seasons étterem tulajdonosa Krúdy Gyula emlékalapítványt tett a hazai gasztronómiai írók, újságírók kiemelkedő munkásságának elismerésére - jelentették be pénteken a Magyar Sajtó Házában. Az alapítványtevő elmondta: hazánkban a századfordulótól a negyvenes évekig nagyon sok és örökbecsű gasztronómiai témájú írás jelent meg neves írók, újságírók tollából. A háború és az azt követő évek nem kedveztek ennek a témának, amely azután lassan el is sorvadt. Kövi Pál azt szeretné, ha a magyar sajtóban, irodalomban ismét helyet kapnának a hazai ételekről, étkezési kultúráról és vendéglátásról szóló írások. A díjat - 500-500 dollárt - évente egy alkalommal két alkotónak ítéli oda az írókból és művészekből álló 5 tagú kuratórium. (MTI)
1989. július 7., péntek 15:02
|
Vissza »
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Az oldalon olvasható MTI hírek a Magyar Távirati Iroda korabeli, napi 250-300 hírből álló teljes napi kiadásaiból származnak. A fotóválogatás alapja az MTI napi 1000 darabból álló negatív állománya. A szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 1 § (2) p) pontja és 84/A §-a alapján törvényi védelem alá tartoznak. Tilos azokat akár eredeti, akár átírt formában bármilyen médiumban közölni, sugározni vagy továbbadni, részben vagy egészben számítógépen tárolni - a személyes és nem kereskedelmi felhasználás eseteinek kivételével. (Az adatbázis-azonosítót az MTI belső szerkesztőségi rendszere tartalmazza.)
Az MTI előzetes engedélye nélkül tilos az MTI honlapjaira mutató, valamint az oldalak belső tartalmához vezető link elhelyezése.
|
|
|
|
|